Mazgājot ādu ar ziepēm, tiek noārdītas to funkcionālu pret nelabvēlīgās vides ietekmi padarošās labās baktērijas, kā arī āda tiek pārlieku sausināta. Lai arī ziepju vai dušas želejas izmantošana šķiet laba, patiesībā tā izjauc mūsu ķermeņa trauslo ekosistēmu un rada disbalansu, pēc dušas vai vannas mēs nereti jūtam, ka āda kļuvusi sausa un neelastīga.
Lai arī zinātnieki labu laiku ir pētījuši mūsu epidermu jeb ādas augšējo slāni un tā spēju piemēroties videi, it īpaši attiecībā pret ikdienas ķermeņa kopšanas paradumiem, tomēr vīriešu dzīvesstila izdevuma “Men’s Health” žurnālists Ādams Smits pats nolēma iesaistīties eksperimentā, kura ietvaros viņš apņēmās divas nedēļas neizmantot ziepes un citus ādas mazgāšanas līdzekļus.
Lasi vēl: Es nedēļu no vietas mazgājos tikai aukstā dušā – lūk, kas notika ar mani!
Viņš atzīstas, ka, pastāstot draugiem par šo ideju, viņi nebija īpaši sajūsmināti. Iespējams, ka vasara nav labākais brīdis, lai atteiktos no ādas mazgāšanas līdzekļu izmantošanas ikdienā. Karstums un mitrums galu galā ādu padara par ideālu vairošanās vietu mikrobiem un netīrībai. Protams, ziepēm un dušas želejām vajadzētu atbrīvot ādu no netīrumiem, bet vai to pašu spēj paveikt arī ūdens?
Ņujorkā praktizējošā dermatoloģe Dina Anderone skaidro, ka atšķirībā no ziepēm, ūdens nespēj pilnībā attīrīt ādu no netīrumiem, tomēr Ādams bija apņēmības pilns pārbaudīt ūdens patieso spēku.
Lūk, kā viņam gāja:
Lai uzzinātu par Ādama pārsteidzošo pieredzi, iegūtajiem rezultātiem un izdarītajiem secinājumiem, šķir nākamo lapu!
Tevi noteikti interesēs
- No jaunā gada konkrētos lielveikalos tiek ieviestas būtiskas pārmaiņas: ”Esam sagaidījuši arī Latvijā”
- Tikai pēc daudziem gadiem es sapratu, kāds ir pareizais līdzeklis veļas mašīnā, lai iegūtu ideālu rezultātu
- Kad mans kaimiņš ieraudzija, ka es neizmetu un krāju blisteru iepakojumus, viņš beigās sāka darīt to pašu
- Vectētiņa sālītā speķa recepte – nepērc to veikalā, bet pagatavot pats, turklāt 3x lētāk un garšīgāk
- Ienākošais zvans un tūlītēja pārtraukšana: kas to dara un kāpēc tas vispār notiek
- Šefpavārs no Jelgavas man pastāstīja, kā svētkos pagatavot daudz interesantāku rasolu: viņš tam pievieno tikai vienu neparastu sastāvdaļu









